Si gazetare e kam parë gjithmonë veten si anëtare të shoqërisë civile – të dy përpiqemi për një shoqëri të lirë, ku të gjithë qytetarët e saj do të gëzojnë vlera demokratike dhe do të kenë mundësi të luftojnë për të drejtat e tyre duke ngritur zërin. Ne të dy jemi rojtarë të së drejtës. Dhe jemi të detyruar të veprojmë për më mirë. KCSF-ja më ka kontaktuar që t’i bashkohem Bordit të Granteve dhe Shpërblimeve si pjesë e skemës së Promovimit të Shoqërisë Demokratike, si një gazetare e cila është veçanërisht pjesëtare e komunitetit serb dhe që njihet nga publiku më i gjerë si profesionist. Kam pasur nderin të them po. Bordi i Granteve dhe Çmimeve funksionon si një organ, pothuajse fjalë për fjalë. Ai përbëhet nga pjesë të ndryshme – në rastin tonë nga pesë persona – ku secili ka një rol dhe një mendim, por ideja është që ne të plotësojmë njëri-tjetrin dhe të jemi në gjendje të punojmë në unitet. Është një mësim përulës se sa i vlefshëm mund të jetë dëgjimi i këndvështrimeve dhe opinioneve të tjera. Të jesh pjesë e ekipit me përgjegjësinë për të identifikuar ata që më pas do të kishin përgjegjësi për ndryshimet demokratike është një nder. E shoh si një rol specifik por thelbësor jo vetëm si gazetare dhe profesioniste, por edhe si qytetare, e cili dëshiron të shohë ditë më të mira për këtë shoqëri të brishtë dhe perspektive.

-Anamari Repic
Ish-zëvendësdrejtoreshë e përgjithshme e RTK-së dhe Korrespodente aktuale e RTK-së në Beograd Anëtare e bordit të KCSF-së që nga viti 2019