Anamari Repic është korrespondente e Radio Televizionit të Kosovës nga Beogradi. Ajo ka njëzet vjet në gazetari, komunikim dhe menaxhim mediatik. Ajo u diplomua në Fakultetin e Edukimit të Mësimdhënëseve dhe kreu studimet Master në gazetari. Nga viti 2010 – 2016, në dy mandate, ishte zëvendësdrejtoreshë e përgjithshme e RTK-së, kur mori pjesë në themelimin e një kanali televiziv në gjuhën serbe dhe zhvillimin e programeve të komuniteteve pakicë. Për gati dhjetë vjet ajo punoi si korrespondente e Radios Evropa e Lirë nga Prishtina dhe është nënkryetare e Bordit të Këshillit të Mediave të Shkruara të Kosovës. Ajo ishte një studiuese e programit të bursave për gratë udhëheqëse në Uashington. Anamari merret me çështjet e vetërregullimit të medias, të drejtave të grave dhe trajnimit gazetaresk.