Kontakt: ema.kelmendi@kcsfoundation.org

Ema Kelmendi ka diplomuar në Juridik pranë Universitetit të Prishtinës. Ka punuar si monitoruese e Gjykatёs në kuadër të programeve të USAID-it dhe YIHR-së. Pёrveq kёsaj, ka marrё pjesё nё Programin e Praktikёs sё OSBE-sё, nё Ministrin e Drejtёsisё dhe ka punuar si asistente nё projektin “Pjesёmarrja e tё rinjeve nё Kosovё” nё CARE. Pёrvojat e saj pёrfshijnё gjithashtu praktikё nё Gjykatёn Themelore tё Prishtinёs, pjesёmarrjen nё njё program tё marketingut dixhital nё Universitetin Aydin tё Stambollit dhe pjesëmarrjen nё Simpoziumin e 11-tё Ndёrkombёtar tё Studentёve pёr Drejtёsi dhe Çështje Globale në Universitetin Koç. Ka bashkëpunuar në raportin hulumtues “Rrëfimet e dezinformimit për Kosovën”. Ka qenë pjesëmarrëse e edicionit të 9-të Akademia e Dialogut pёr Gratë e Reja. Ka marrë pjesë edhe në shumë aktivitete dhe projekte të tjera. Aktualisht ajo është e angazhuar si praktikante në KCSF.